Deser à la Piña Colada

W powietrzu wiosna, a w marzeniach gorące, letnie dni. Pojawia się ochota na coś egzotycznego. Deser à la Piña Colada to idealne połączenie smaków, a przede wszystkim sycąca i zdrowa przekąska. Cenne właściwości ananasa, dzięki obecnej w nim bromelainie, to m.in. poprawa mikrokrążenia i wspomaganie usuwania nadmiaru wody z organizmu.

logo2-8

 

Składniki

  • dojrzały, świeży ananas – 2 plastry
  • wiórki kokosowe – 1-2 łyżki
  • jogurt naturalny – 200 ml
  • otręby owsiane – 1 łyżka

Przepis

  1. Jogurt wymieszać z otrębami i odstawić do napęcznienia na ok. 10 minut.
  2. Ananasa obrać ze skórki, wydrążyć środek i pokroić w kostkę.
  3. Na rozgrzanej, suchej patelni zarumienić delikatnie wiórki kokosowe.
  4. Połączyć razem wszystkie składniki.

Przepis (3)

Udostępnij post
Brak komentarzy

Zostaw komentarz