Kasza jaglana z suszonymi figami i gruszką

Kasza jaglana z suszonymi figami i gruszką to propozycja dla miłośników ciepłych i słodkich śniadań. Oprócz szeregu właściwości zdrowotnych, zapewnia sytość na długi poranek. 

logo2-1-8

Składniki

  • Kasza jaglana – 3 łyżki (przed ugotowaniem)
  • Figi suszone – 1-2 sztuki
  • Gruszka– ½ sztuki
  • Opcjonalnie: miód, olej lniany

Przepis

  1. Kaszę przepłukać na sicie pod bieżącą wodą, aby pozbyć się goryczki.
  2. Zagotować ok. 200 ml wody, wsypać kaszę i gotować 15 min. na małym ogniu.
  3. Gruszkę oraz figi posiekać i dodać pod koniec gotowania kaszy.
  4. Kiedy całość lekko ostygnie można dodać miód i olej.

 

Przepis (3)

Udostępnij post
Brak komentarzy

Zostaw komentarz